Συμμετέχοντας στο MDRT ο Ιωάννης Παναγόπουλος έμαθε ότι η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλους κάνει εσένα καλύτερο, κάτι που παλιά νόμιζε όπλο στα χέρια ανταγωνιστών.

Το 1999 έπιασα τα κριτήρια για το MDRT, για πρώτη φορά, και το 2000 πήρα μέρος στο συνέδριο του San Francisco. Μετά από χρόνια και αφού φέτος είμαι για τρίτη φορά μέλος του MDRT, μπόρεσα να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου με συναδέλφους από άλλες εταιρείες και άλλες χώρες.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλους κάνει εσένα καλύτερο, κάτι που παλιά νόμιζα όπλο στα χέρια ανταγωνιστών. Όμως με τα χρόνια βλέπεις συναδέλφους που έχουν τα ίδια προβλήματα με εσένα και κάποιοι έχουν λύσεις σε δικά σου και εσύ σε δικά τους…

Υπάρχει, λοιπόν, αυτό το μαθηματικό παράδοξο, που είναι πραγματικά μαγικό: όταν διαιρείς κάτι αυτό να πολλαπλασιάζεται… «Όταν η αγάπη διαιρείται, πολλαπλασιάζεται!».

Οι ανασφαλείς άνθρωποι διακατέχονται από τη βαθιά ανάγκη τους να εισπράττουν αγάπη και αποδοχή. Οι επιτυχημένοι, από την άλλη, δεν διστάζουν να σου μοιράσουν την επιτυχία τους, γιατί έχουν ξεπεράσει την ανασφάλεια της καθημερινότητας. Χαρίζεις και αυτό επιστρέφει σε εσένα.

Την ίδια στιγμή, μπορείς να καταλάβεις γιατί σε μία αγορά εκατομμυρίων κάποιοι ξεχωρίζουν, κάνοντας τα ίδια με τους υπόλοιπους… αλλάζοντας ένα μικρό πραγματάκι που τους κάνει ξεχωριστούς.

Ο Τόνυ Γκόρντον λέει: «Άσε τις ανάγκες κάποιου και βρες τα θέλω του». Έτσι απλά, πολλαπλασιάζεις την παραγωγή σου βρίσκοντας τα όνειρά τους. Αυτό με έκανε έναν από τα 41 μέλη του MDRT σε Ελλάδα και Κύπρο και έναν από τους ασφαλιστές του οργανισμού σε 72 χώρες.

Πρέπει να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα μέλη της MCC MDRT Hellas για την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας συνέδρια εφάμιλλα με αυτά του εξωτερικού. Ειδικά το φετινό στην Αθήνα με άφησε έκπληκτο για την πολύ καλή διεξαγωγή και τα καταπληκτικά θέματα που παρουσίασαν. Ένα ακόμη μπράβο στον Κάρολο Μαρκουίζο που είχε τη φετινή επιμέλεια.

Ας περάσω λίγο στη «δική μου ιστορία», το ταξίδι μου στον φανταστικό κόσμο των ασφαλειών. Είχα την τύχη, μετά τις πρώτες εμπειρίες που είχα στον τομέα των πωλήσεων (από το 1984), να ενταχθώ στις τάξεις των ασφαλιστών το 1993 και να γίνω από τους πρώτους Έλληνες Financial Planners το 1995.

Ας δούμε λίγο τι είναι το Financial Planning:

Το Financial Planning δεν είναι κάποιο προϊόν. Είναι μια υπηρεσία με την οποία γίνεται η επίτευξη των στόχων ζωής μέσα από την ορθή διαχείριση των οικονομικών.

Ένας Financial Planner ή ένας προσωπικός χρηματοοικονομικός σχεδιαστής είναι ο επαγγελματίας που προετοιμάζει οικονομικά σχέδια για τους πελάτες του.

Ο χρηματοοικονομικός προγραμματισμός θα πρέπει να καλύπτει όλους τους τομείς των οικονομικών αναγκών του πελάτη και να έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων του κάθε πελάτη, όπως απαιτείται.

Το πεδίο εφαρμογής του σχεδιασμού περιλαμβάνει συνήθως τα εξής:

  • Διαχείριση όλων των κινδύνων και προγραμματισμός ασφάλισης.
  • Διαχείριση κινδύνων ταμειακών ροών με ορθή διαχείριση κινδύνων και ασφαλιστικών τεχνικών.
  • Θέματα Επενδύσεων και Σχεδιασμού συστηματικής αποταμίευσης.
  • Προγραμματισμός, δημιουργία και διαχείριση συσσώρευσης κεφαλαίου για κάλυψη δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης για προσαρμοσμένες στις επικινδυνότητες αποδόσεις και για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
  • Σχεδιασμός συνταξιοδότησης.
  • Σχεδιασμός για τη μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων και την απελευθέρωση των ταμειακών ροών για άλλους σκοπούς.
  • Σχεδιασμός για τη δημιουργία, τη συσσώρευση, τη διατήρηση και τη διανομή περιουσιακών στοιχείων.

Όλα αυτά μπορούμε να τα διαχειριστούμε μαζί με τον πελάτη, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την καλύτερη διαδρομή προς την πραγματοποίηση του ονείρου του.
Γιατί: Μόνο εσύ μπορείς, αλλά δεν μπορείς μόνος…