Οι βραβεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ΠΣΑΣ, που πραγματοποιήθηκε, στις 23 Οκτωβρίου, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, παρουσία &ndashγια πρώτη φορά&ndash και εκπροσώπου της εποπτικής αρχής.

Η παρουσία του Υποδιοικητή της ΤτΕ, κ. Θ. Μητράκου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί μία αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει η ΤτΕ τους διαμεσολαβητές.

Ο κ.  Μητράκος τόνισε τον συμβουλευτικό ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, λέγοντας: «Μπορείτε να βοηθήσετε να κλείσει το ασφαλιστικό κενό και να βοηθήσετε τους συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση», ενώ τους ζήτησε «από κοινού να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση και να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό της αγοράς. Την αξιοπιστία εσείς θα τη δώσετε και σε αυτή την κατεύθυνση η εκπαίδευση και η επανεκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο».

Τόσο ο κ. Μητράκος όσο και οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του ΕΕΑ, Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, και Μιχάλης Τζωρτζωρής Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, που επίσης χαιρέτισαν το συνέδριο, φάνηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα. Όλοι, ωστόσο, τόνισαν ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει χωρίς προσπάθεια.

Η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κα Θεοδώρα Γουργούλη, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία του Ήθους και των αξιών, λέγοντας ότι αυτά πρέπει να οδηγούν τα όνειρά μας για το μέλλον. Με βάση αυτά, όπως είπε, ο ΠΣΑΣ θα συμπαρασταθεί στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει τον ρόλο τους. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε, έχει ξεκινήσει ήδη μια συνεργασία με το ΕΙΑΣ, προκειμένου τα μέλη του ΠΣΑΣ να μπορούν να παρακολουθούν τα σεμινάρια και τα προγράμματα του Ινστιτούτου με έκπτωση 50%, ενώ θα διοργανωθούν και ημερίδες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και με θεματολογία που θα επιλέγουν οι ίδιοι οι διαμεσολαβητές.

Στην εκδήλωση έδωσαν το &ldquoπαρών&rdquo ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που βρέθηκαν εκεί για να χειροκροτήσουν τους συναδέλφους τους, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά, των φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών &ndashδυστυχώς όχι σε επίπεδο επικεφαλής, με εξαίρεση τον κ. Κυριάκο Αποστολίδη της MetLife, και τον κ. Ζάχο της NP Ασφαλιστικής.

Οι βραβεύσεις

Αρχικά ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που επέλεξαν οι εταιρείες.

  • Η Interamerican βράβευσε τους κ.κ. Ηλία Αποστολόπουλο (κλάδος Ζωής), Ιωάννη Παναγόπουλο (Γενικές Ασφαλίσεις) και Ευαγγελία Δάγγα (επενδυτικά προϊόντα).
  • Η Ευρωπαϊκή Πίστη βράβευσε τον κ. Γεώργιο Χατζή (κλάδος Ζωής) και την κα Ελένη Λυμπεροπούλου (Γενικές ασφαλίσεις).
  • Η MetLife βράβευσε τον κ. Συμεών Μακέδο (κλάδος Ζωής).
  • Η Groupama τους κ.κ. Ελένη Κουκούλα (κλάδος Ζωής) και Νικόλαο Παντελή (Γενικές Ασφαλίσεις).
  • Η Εθνική Ασφαλιστική τους κ.κ. Ουρανία Αγγελάκου (Κλάδος Ζωής), Διονύση Κουτσουβέλη (Γενικές Ασφαλίσεις) και Σπύρο Μουρελάτο (επενδυτικά προϊόντα).

Από αυτούς αναδείχτηκαν από τον ΠΣΑΣ οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι:

  • Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ελλάδας στον κλάδο Ζωής ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος (Interamerican).
  • Κορυφαία ασφαλιστική σύμβουλος Ελλάδας στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων η κα Ελένη Λυμπεροπούλου (Ευρωπαϊκή Πίστη).
  • Κορυφαία ασφαλιστική σύμβουλος Ελλάδας στα επενδυτικά προϊόντα η κα Ευαγγελία Δάγγα (Interamerican)

Η Επιτροπή επικοινωνίας του MDRT βράβευσε φέτος τον κ. Ιωάννη Παναγόπουλο (3 χρόνια μέλος του Οργανισμού).